Son Dakika Haberler

Resmin büyük halini görmek için tıklayın

18 Haziran 2022 - 17:16 'de eklendi ve kez görüntülendi.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

1 Temmuzda maaşlar

Asgari ücret 2022 ile ilgili haberler yakından takip ediliyor. Günden güne merak konusu olan asgari ücret zammı hakkında gelişmelerden haberdar olmak isteyen vatandaşlar, asgari ücret zammı olacak mı, asgari ücrete ne kadar zam yapılır araştırması geçiyor. Peki şu anki asgari ücret net – brüt miktarı kaç TL? Temmuz ayında asgari ücret ne kadar yükselir?

Gündem maddelerinden biri olan asgari ücret hakkında sorular peş peşe geliyor. Vatandaşlar asgari ücret ile ilgili haberlerden bilgilenmek istiyor. 2022 Asgari ücretin Temmuz ayında yükselmesi söz konusu. Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ı kabul etti ve konuya ilişkin açıklamalar yapıldı. Aynı zamanda AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, asgari ücrete ikinci kez yapılacağı sinyalini verdi. Peki Asgari ücret 2022 net – brüt ne kadar? Temmuz ayında Asgari ücret zammı olacak mı, asgari ücrete ne kadar zam yapılır?
ASGARİ ÜCRET 2022 NET – BRÜT NE KADAR?
2022 Yılının asgari ücreti brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira 40 kuruş olarak uygulanıyor.
ASGARİ ÜCRET ZAM TAHMİNİ NEDİR?
Makro Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Volkan Öngel, asgari ücret ile ilgili tahminini açıkladı.
Sayın Cumhurbaşkanımız ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay arasında dün gerçekleşen görüşme sonrasında yapılan açıklamalar ise bu düzenlemenin artık çok uzak olmadığını düşündürüyor. Özellikle sabit gelirlinin yaşam şartlarında enflasyondan kaynaklı tahribatların giderilmesi düşüncesi göz önüne alındığında yıl başında yapılan asgari ücret zammına ek olarak yüzde 30 civarında bir artışın yapılabileceği görülüyor” diye konuştu.
Yüzde 30 oranında yapılacak artışın gerçekleşmesi durumunda net 4 bin 253 lira 40 kuruş olan asgari ücret seviyesinin 5500 TL üzerine çıkarak 5529,42 TL olabileceğini söyleyen Beykent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Öngel, “Tabii en çok konuşulan konulardan olan bu artışın işverenler tarafından nasıl karşılanacağı sorusu içinde özellikle sosyal güvenlik prim ödemelerinde bir devlet desteğinin olabileceği düşünülüyor” ifadelerini kullandı.
ASGARİ ÜCRET ZAMMI OLACAK MI, TEMMUZDA ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILIR?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ı AK Parti Genel Merkezi’nde kabul etti.
Görüşmede bir rakam konuşulmadığını kaydeden Atalay, “Bir rakam yok ortada ama asgari ücretin Ocak ayı ile şu an alım gücünü konuştuk. Gündemdeki ne sorunlar varsa A’dan Z’ye konuşma imkanı bulduk bizi dinledi anlatmamız gerekenleri noksansız anlattık. Benim, 4 aydır söylediğim bir iş var. Asgari ücreti her ayın 4’ünde enflasyon açıklanıyor aralığı ocağı beklemeyelim her ay enflasyonunu verilsin. 4 ay evvel söyledim ben gene aynı noktadayım. Bugüne kadar biz Aralık ayının dışında asgari ücret toplamadık. Ama şartlar öyle bir hale getirdi ki bırakın Aralık ayını, biz Haziran ayını bile bulduğumuz zaman insanlar alım gücünü kaybetti” diye konuştu.

‘Temmuzda asgari ücret çalışması önümüzde’

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, asgari ücrete ikinci kez yapılacağı sinyalini verdi.
TGRT Haber’de katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, temmuz ayında asgari ücrette artış yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine şunları söyledi: “Temmuz ayında emeklilerimizin, çalışanlarımızın gelirlerinin artırılması ve asgari ücretle ilgili de çalışmalar bakanlığımızın önündedir. Bu çalışmalar yapılıyor. Öncelikli perspektifimiz, temmuz ayı ile geniş bir kitlenin, sabit gelirli bir kitlenin alım gücünü artıracak bir dokunuş mutlaka hükümet tarafından yapılacaktır. Nasıl fiyatlar seviyesi yukarı çıktıysa, ücretler seviyesini de yukarı çıkaracak ve böylece vatandaşımızın fiyatlar altında, enflasyon altında ezilmemesini sağlayacak bir destek ortaya konacaktır.”

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
Bildirimlere İzin Ver    Tamam Hayır Teşekkürler