Son Dakika Haberler

Resmin büyük halini görmek için tıklayın

14 Temmuz 2023 - 16:34 'de eklendi ve kez görüntülendi.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Emeklıler Hakkını Alıyor

Emekli zammı ne kadar? sorusunun cevabı araştırılıyor. SSK, BAĞ-KUR emeklileri zam oranlarını araştırırken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, emekli maaşları hakkında konuştu. Bahçeli’nin kök maaşa seyyanen zam teklifi sonrasında emekli maaşı zammı son dakika gelişmeleri ve zamlı emekli maaşlarının yatırılacağı merak ediliyor. Peki zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak? Emekli maaşına ek zam gelecek mi, en düşük kaç TL?

EMEKLİ ZAMMI NE KADAR?
Emekli maaşı zammı geçtiğimiz günlerde açıklandı. Emekli zammı refah payı eklenmesiyle beraber yüzde 25 olarak açıklandı.

13 Temmuz günü Emekli maaşına yüzde 25 zam öngören madde Meclis’te kabul edildi. Karar, Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek.

Önceki gün de memur emeklilerine yüzde 25 zam yapılması ve memurlara 8 bin 77 TL seyyanen zam yapılmasına ilişkin maddeler kabul edilmişti. Teklifin görüşmeleri devam ediyor.

ZAM KÖK AYLIKLARA UYGULANACAK

Yüzde 25’lik zam emeklilerin kök aylıklarına uygulanacak. Kök aylığı 7000 lira olanın aylığı 8750 lira olacak.

Kök aylığı 6 bin lira ve altında kalanların emekli aylıkları Temmuz ayından sonra da 7 bin 500 lira olarak ödenmeye devam edecek.

Yüzde 25 zamla birlikte 2000 öncesi SSK emeklilerinde 6 bin 93 lira olan en düşük emekli aylığı 7 bin 616 lira, SSK 2000 sonrası 3 bin 776 lira olan en düşük emekli aylığı 4 bin 720 lira çıktı.

En düşük Bağ-Kur (esnaf) aylığı 4 bin 439 liradan 5 bin 549 liraya, Bağ-Kur (tarım) aylığı 4 bin 184 liradan 4268 liraya yükseldi.

BAHEÇELİ’DEN EMEKLİ MAAŞLARIYLA İLGİLİ YENİ TEKLİF!
Emekli maaşı zammı sonrasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, emek

li maaşları ile ilgili yeni bir teklifi açıkladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak açık ve samimi teklifimiz şudur; ilk olarak, memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir.” ifadelerini kullandı.MHP ÖNERİSİNE DESTEK!
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, MHP liderinin açıklamalarını hatırlatarak, “Muhterem genel kamu çalışanlarına verilmesi planlanan 8.077 lira ilave ek ödemenin emekliliğe de yansıyacak şekilde taban aylığa uygulanması gerektiğini ifade etmişlerdir. Bu öneriye yürekten katılıyoruz. MHP Grubu Genel Kurul görüşmelerinde bu yönde bir değişiklik önergesi verirse tereddütsüz destekleyeceğiz” dedi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ