Son Dakika Haberler

Resmin büyük halini görmek için tıklayın

27 Ağustos 2022 - 13:31 'de eklendi ve kez görüntülendi.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

GÜLŞEN’İ TUTUKLAYAN SAVCI BAKIN KİM ÇIKTI

GÜLŞEN’İ TUTUKLAYAN SAVCI BAKIN KİM ÇIKTI

Gülşen’in nisanda verdiği bir konserde, “İmam hatipte okumuş. Sapıklığı oradan geliyor” demesinin yer aldığı bir video dün dolaşıma sokulmuştu. Kime söylendiği belli olmayan söz konusu ifadenin yer aldığı videonun yayılmasının ardından Twitter’da ‘#GülşenTutuklansın’ diye etiket açılmıştı.

İstanbul başsavcılığı dün gece şarkıcı hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçundan resen soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

İktidara yakın Sabah gazetesi soruşturmanın ardından Gülşen hakkında gözaltı kararı çıkarıldığını duyurdu.

Söz konusu soruşturmada polis ekiplerince gözaltına alınan Gülşen, savcılık işlemlerinin ardından Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’nce, şarkıcının ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ten tutuklanmasına karar verildi.

Yaklaşık bir yıl önce atanmıştı
Tutuklamayı talep eden savcıysa tanıdık çıktı: Basın Suçları Soruşturma Bürosu’ndan Türkşad Kunthan Uçuk. Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 30 Eylül 2021 kararıyla Osmaniye’ye atanan Uçuk, 6 Ekim 2021 tarihinde Adli Yargı Kararnamesi’yle yani altı gün sonra İstanbul başsavcılığına atandı.

Henüz bir yıllık savcının ‘sicili’yse kabarık. Savcı Uçuk, daha önce de gazeteci Sedef Kabaş’ı ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla tutuklamaya sevk etmiş, gazeteci Hayri Tunç’u da Maraş Katliamı’yla ilgili tweet’i nedeniyle gözaltına aldırmıştı.

Uçuk, daha bir hafta önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal’ın şikayeti üzerine ‘Mafyanın yol kesme tutanakları’ haberiyle ilgili Kısa Dalga yazarı Ersan Atar ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sezgin Kesim’e soruşturma açan isimdi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
Bildirimlere İzin Ver    Tamam Hayır Teşekkürler