Son Dakika Haberler

Resmin büyük halini görmek için tıklayın

30 Ağustos 2022 - 14:44 'de eklendi ve kez görüntülendi.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Kavgada söylenmez

ÇATLAK SESLER ARTIK YÜKSELMEYE BAŞLADI

21 Ağustos’ta Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşecek altılı masa toplantısının hazırlıkları sürerken, izlenecek politikalar konusunda ortaklar arasındaki görüş ayrılıkları derinleşiyor. Altılı masada son günlerde özellikle Suriye politikası konusunda tartışma yaşanıyor Türkiye’nin geçmişteki Suriye politikasında attığı yanlış adımlarda doğrudan payı bulunduğu belirtilen Davutoğlu, üstü kapalı olarak Türkiye’nin Suriye ile diyaloga girmesine itiraz ediyor. Son olarak bu tavrını, “Rus Türkiye’yi Esad rejimini meşrulaştıracak şekilde görüşmeye zorluyor” sözleri ile gösterdi.

Davutoğlu’nun Suriye-Türkiye ilişkileri konusundaki açıklaması CHP’de sıkıntıya neden oldu. CHP’liler, Kılıçdaroğlu’nun, Davutoğlu’nun söylemlerinin tam tersine bir politika izlediğini ve iktidara gelir gelmez Suriye ile normalleşme adımı atılacağını dile getirdiğini hatırlatarak, “Böyle bir durumda ortak bir Suriye politikası nasıl belirlenecek?” sorusunu gündeme getirdi. Parlamenter sisteme geçiş dışında hemen hemen her konuda ters düşen ortaklar böylece son olarak Suriye politikası konusunda ayrışmış oldu.

TOPLANIP TOPLANIP DAĞILIYORLAR

Öte yandan, altılı masanın ortakları arasında seçim öncesi açıklanması planlanan ‘koalisyon protokolü’ konusunda sıkıntı yaşanıyor Davutoğlu, atılacak her adımın altı liderin imzası ile hayata geçirilmesini, Karamollaoğlu liderlerden oluşan danışma meclisi benzeri bir yapının kurulmasını, Deva P’artisi ise geçiş süreci ile ilgili bir mutabakata varılmasını, seçilecek Cumhurbaşkanının hangi yetkileri kullanacağına yönelik ön protokolün açıklanmasını istiyor.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
Bildirimlere İzin Ver    Tamam Hayır Teşekkürler