#SUSKUN FAKİR HİKAYESİ | Hikayeler #hikayeler 2022 #hikayeler #korkuhikayeleri #başarıhikayeleri #hikaye #kısahikayeler #dinihikayeler #anlamlıhikayeler 0 Kişi Okudu – 1 Kişi Beğendi Sende beğen… Günlerden bir gün, fakir bir adam, atına binip sefere çıkmış. Gün battığında yorgunluk ve açlıktan bitap düştüğünden, atını bir ağaca bağlayıp akşam yemeğine oturmuş. Bu sırada bir bey de oraya gelmiş. Atını aynı ağaca bağlarken fakir adam: “Atınızı buraya bağlamayınız! Benim atım yabanidir. Sizin atınızı ısırarak öldürebilir. Onu başka bir ağaca bağlayınız!” demiş. Bey buna karşılık olarak: “Atımı nereye istersem oraya bağlarım.” diye cevap vermiş ve atını o ağaca bağlayıp yemek yemeye koyulmuş. Çok geçmeden ikisi de atların korkunç avazlarını duymuşlar. Bakmışlar ki atlar tepişip birbirlerini dişliyorlar. Atların yanına gitmişler. Fakat iş işten geçmiş çünkü beyin atı çoktan ölmüş. Bunun üzerine bey, fakire öfkeyle haykırmış: “Atın ne yaptı, gördün mü? Sen şimdi benim atımın bedelini ödeyeceksin!” Hemen ardından da fakir adamı alıp kadıya götürmüş. Kadı, fakire sormuş: “Atının, bu adamın atını öldürdüğü doğru mu? Söyle!” Fakir adam cevap vermemiş. Kadı, tekrar birçok soru sormuş ama fakir suspus olmuş ve yine hiçbir cevap vermemiş. Sonunda kadı, beye dönerek durumu açıklamak istemiş: “Bu dilsiz bir adam, o konuşamazsa benim elimden ne gelir?” “Affedersiniz, öyle değil! Bu adam konuşuyor. Ben onunla karşılaştığımda konuşmuştu.” demiş bey hemen. “Doğru mu bu? O sana ne demişti?” diye sormuş kadı. Bey de: “Elbette doğru. O, bana, atımı bu atın yanına bağlamamamı, atının vahşi olduğunu, benim atımı öldürebileceğini söylemişti.” diye cevap verince kadı meseleyi anlamış ve hükmü sonuçlandırmış: “Sıkıntının senden kaynaklandığı anlaşıldı. O, seni önceden uyarmış olduğu için atın kan bedelini ödemeyecek.” Sonra kadı, fakir adamdan tarafa dönüp sorularına niçin cevap vermediğini öğrenmek istemiş. Fakir mahcup bir eda ile kadıya dönerek şu cevabı vermiş: “Suallerinize cevap vermeyişimin nedeni, ‘Fakirin sözüne, beyin sözüne inanıldığı gibi inanılmaz.’ diye duymuştum. Bunun için konuşsam neye yarar? Laf etmem lüzumsuz, diye hiçbir şey söylemedim. Kimin haklı, kimin haksız olduğunu şimdi siz anlayınız.” (“Qaşqar Edebiyatı” nın 1982 yılı, 1. sayısından alınmıştır. Düzenleyen: Ablet YÜSÜP) SUSKUN FAKİR HİKAYESİ | Hikayeler #hikaye #hikayedinle #hikayeler #hikayesaati #sevgihikayeleri #sevgiöyküleri #engüzelhikayeler #duygusalhikayeler #SUSKUN FAKİR HİKAYESİ | Hikayeler #hikaye 2022 hikaye,hikayeler,sihirli hikayeler,hikayeler masallar,masal hikayeleri dinle,hikayeleri masal hikayeleri,prens ve prenses hikayeleri
#hikayeler #korkuhikayeleri #başarıhikayeleri #hikaye #kısahikayeler #dinihikayeler #anlamlıhikayeler
0 Kişi Okudu – 1 Kişi Beğendi Sende beğen…
Günlerden bir gün, fakir bir adam, atına binip sefere çıkmış. Gün battığında yorgunluk ve açlıktan bitap düştüğünden, atını bir ağaca bağlayıp akşam yemeğine oturmuş. Bu sırada bir bey de oraya gelmiş. Atını aynı ağaca bağlarken fakir adam: “Atınızı buraya bağlamayınız! Benim atım yabanidir. Sizin atınızı ısırarak öldürebilir. Onu başka bir ağaca bağlayınız!” demiş.
Bey buna karşılık olarak: “Atımı nereye istersem oraya bağlarım.” diye cevap vermiş ve atını o ağaca bağlayıp yemek yemeye koyulmuş. Çok geçmeden ikisi de atların korkunç avazlarını duymuşlar. Bakmışlar ki atlar tepişip birbirlerini dişliyorlar. Atların yanına gitmişler. Fakat iş işten geçmiş çünkü beyin atı çoktan ölmüş.
Bunun üzerine bey, fakire öfkeyle haykırmış: “Atın ne yaptı, gördün mü? Sen şimdi benim atımın bedelini ödeyeceksin!”
Hemen ardından da fakir adamı alıp kadıya götürmüş. Kadı, fakire sormuş: “Atının, bu adamın atını öldürdüğü doğru mu? Söyle!”
Fakir adam cevap vermemiş. Kadı, tekrar birçok soru sormuş ama fakir suspus olmuş ve yine hiçbir cevap vermemiş. Sonunda kadı, beye dönerek durumu açıklamak istemiş: “Bu dilsiz bir adam, o konuşamazsa benim elimden ne gelir?”
“Affedersiniz, öyle değil! Bu adam konuşuyor. Ben onunla karşılaştığımda konuşmuştu.” demiş bey hemen.
“Doğru mu bu? O sana ne demişti?” diye sormuş kadı.
Bey de: “Elbette doğru. O, bana, atımı bu atın yanına bağlamamamı, atının vahşi olduğunu, benim atımı öldürebileceğini söylemişti.” diye cevap verince kadı meseleyi anlamış ve hükmü sonuçlandırmış: “Sıkıntının senden kaynaklandığı anlaşıldı. O, seni önceden uyarmış olduğu için atın kan bedelini ödemeyecek.”
Sonra kadı, fakir adamdan tarafa dönüp sorularına niçin cevap vermediğini öğrenmek istemiş.
Fakir mahcup bir eda ile kadıya dönerek şu cevabı vermiş: “Suallerinize cevap vermeyişimin nedeni, ‘Fakirin sözüne, beyin sözüne inanıldığı gibi inanılmaz.’ diye duymuştum. Bunun için konuşsam neye yarar? Laf etmem lüzumsuz, diye hiçbir şey söylemedim. Kimin haklı, kimin haksız olduğunu şimdi siz anlayınız.”
(“Qaşqar Edebiyatı” nın 1982 yılı, 1. sayısından alınmıştır. Düzenleyen: Ablet YÜSÜP)
SUSKUN FAKİR HİKAYESİ | Hikayeler
#hikaye #hikayedinle #hikayeler #hikayesaati #sevgihikayeleri #sevgiöyküleri #engüzelhikayeler #duygusalhikayeler
hikaye,hikayeler,sihirli hikayeler,hikayeler masallar,masal hikayeleri dinle,hikayeleri masal hikayeleri,prens ve prenses hikayeleri