Son Dakika Haberler

#DEVE İLE FARE | Hikayeler #Hikayeler 2022 Haber Detay

#DEVE İLE FARE | Hikayeler #hikayeler 2022 #hikayeler #korkuhikayeleri #başarıhikayeleri #hikaye #kısahikayeler #dinihikayeler #anlamlıhikayeler 1 Kişi Okudu – 1 Kişi Beğendi Sende beğen… Küçük bir fare, kocaman bir devenin yularından tutmuş, kurula kurula yola koyulmuştu. Gururundan kabına sığamıyor, kendi kendine söyleniyordu: “Ben ne büyük kılavuzmuşum, koca bir deveyi yularından tutmuş, çekip götürüyorum.” Derken önlerine büyük bir ırmak geldi. Öyle büyük, öyle derindi ki fare ırmağı görünce orada durakladı ve kaskatı kesildi. Suya dalsa kuşkusuz boğulurdu. Deve, farenin durakladığını görünce: “Hayrola dostum,” dedi. “Niçin durdun? Sen kılavuzsun, öncüsün. Yol ortasında böyle şaşırıp kalmak sana yaraşır mı?” Dal şu ırmağa da karşı tarafa geçelim…” Fare, utancından kaçacak delik arıyordu. Boynunu büktü: “Ben bu ırmağı nasıl geçerim? Görmüyor musun, su çok derin. Boğulmaktan korkuyorum.” Deve: “Hele bir görelim, ne kadarmış bu su?” diyerek ırmağa daldı. Su ancak dizlerine kadar çıkmıştı. Güldü. Fareye: “A korkak fare! Derin dediğin su, ancak diz boyu imiş. Kor­kacak ne var? Haydi dal suya da karşıya geçelim.” Fare titriyordu. Deveye yalvardı: “Ey büyük üstat! Dizden dize fark var. Bu ırmak sana diz boyu ama bana büyük bir deniz. Sana iki adımlık bir su birikintisi, bana aşılamayan bir nehir..” Deve dayanamayıp konuştu: “Öyleyse bir daha küstahlık yok. Boyundan büyük işlere girişme. Kendin gibilerle boy ölçüş. Haydi titreyip durma, sıçra da hörgücüme bin. Ben seni de senin gibi yüzlercesini de karşıya geçirebilirim. Bu da sana bir ders olsun.” DEVE İLE FARE | Mesnevî’den Hikâyeler | Mevlana Celaleddin Rumi #hikaye #hikayedinle #hikayeler #hikayesaati #sevgihikayeleri #sevgiöyküleri #engüzelhikayeler #duygusalhikayeler #DEVE İLE FARE | Hikayeler #hikaye 2022 hikaye,hikayeler,sihirli hikayeler,hikayeler masallar,masal hikayeleri dinle,hikayeleri masal hikayeleri,prens ve prenses hikayeleri

#DEVE İLE FARE | Hikayeler #Hikayeler 2022 Haber Detay
Bu haber 17 Temmuz 2022 - 20:40 'de eklendi ve kez görüntülendi.

#DEVE İLE FARE | Hikayeler #hikayeler 2022

#hikayeler #korkuhikayeleri #başarıhikayeleri #hikaye #kısahikayeler #dinihikayeler #anlamlıhikayeler

1 Kişi Okudu – 1 Kişi Beğendi Sende beğen…

Küçük bir fare, kocaman bir devenin yularından tutmuş, kurula kurula yola koyulmuştu. Gururundan kabına sığamıyor, kendi kendine söyleniyordu:
“Ben ne büyük kılavuzmuşum, koca bir deveyi yularından tutmuş, çekip götürüyorum.”
Derken önlerine büyük bir ırmak geldi. Öyle büyük, öyle derindi ki fare ırmağı görünce orada durakladı ve kaskatı kesildi. Suya dalsa kuşkusuz boğulurdu. Deve, farenin durakladığını görünce:
“Hayrola dostum,” dedi. “Niçin durdun? Sen kılavuzsun, öncüsün. Yol ortasında böyle şaşırıp kalmak sana yaraşır mı?” Dal şu ırmağa da karşı tarafa geçelim…”
Fare, utancından kaçacak delik arıyordu. Boynunu büktü:
“Ben bu ırmağı nasıl geçerim? Görmüyor musun, su çok derin. Boğulmaktan korkuyorum.”
Deve:
“Hele bir görelim, ne kadarmış bu su?” diyerek ırmağa daldı. Su ancak dizlerine kadar çıkmıştı. Güldü. Fareye:
“A korkak fare! Derin dediğin su, ancak diz boyu imiş. Kor­kacak ne var? Haydi dal suya da karşıya geçelim.”
Fare titriyordu. Deveye yalvardı:
“Ey büyük üstat! Dizden dize fark var. Bu ırmak sana diz boyu ama bana büyük bir deniz. Sana iki adımlık bir su birikintisi, bana aşılamayan bir nehir..”
Deve dayanamayıp konuştu:
“Öyleyse bir daha küstahlık yok. Boyundan büyük işlere girişme. Kendin gibilerle boy ölçüş. Haydi titreyip durma, sıçra da hörgücüme bin. Ben seni de senin gibi yüzlercesini de karşıya geçirebilirim. Bu da sana bir ders olsun.”

DEVE İLE FARE | Mesnevî’den Hikâyeler | Mevlana Celaleddin Rumi

#hikaye #hikayedinle #hikayeler #hikayesaati #sevgihikayeleri #sevgiöyküleri #engüzelhikayeler #duygusalhikayeler

#DEVE İLE FARE | Hikayeler #hikaye 2022

hikaye,hikayeler,sihirli hikayeler,hikayeler masallar,masal hikayeleri dinle,hikayeleri masal hikayeleri,prens ve prenses hikayeleri

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER