Son Dakika Haberler

#FİL NEYE BENZER? | Hikayeler #Hikayeler 2022 Haber Detay

#FİL NEYE BENZER? | Hikayeler #hikayeler 2022 #hikayeler #korkuhikayeleri #başarıhikayeleri #hikaye #kısahikayeler #dinihikayeler #anlamlıhikayeler 2 Kişi Okudu – 1 Kişi Beğendi Sende beğen… Eski zamanlardan birinde Hintliler bir şehre fil getirmişlerdi. Akşam olup da hava kararınca fili bir ahıra koydular. O güne kadar hiç fil görmeyen meraklı insanları çağırarak bir deneme yapmak istediler. Bu çağrıya kulak verip gelenler, ortamın zifiri karanlık olması sebebiyle hiçbir şey göremiyorlardı. Böylece el yordamıyla file dokunarak onun nasıl bir şey olduğunu anlamaya çalıştılar. Herkes sıraya girmişti. Sırası gelen içeri girip fili tanımaya çalışıyordu. Dışarıya çıktıklarında tek tek hepsine filin ne olduğu soruldu. Filin hortumuna dokunanlar, “Fil, bir boruya benziyor.” dediler. Kulağına dokunanlar, filin büyük bir yelpazeye; ayağını tutanlar, uzun bir sütuna; sırtını elleyenler ise geniş bir tahta benzediğini söylediler. Sonuç olarak herkes, filin neresine dokunduysa onu öyle sandılar ve ona göre tarif ettiler. Her birinin anlattığı farklı bir nesne olup gerçek fille yakından uzaktan hiç ilgisi yoktu. Eğer onlar bir lambanın ışığında file bakmış olsalardı hepsi de gerçek fili görür, aynı şeyleri anlatırlardı. İşte bazen biz de yeterli bilgimizin olmadığı bir konuda, onu çok iyi biliyormuşuz gibi konuşup başkalarına bilgi vermeye çalışırız. Hâlbuki sadece kendi akıl ve bilgimizin tek başına doğruyu bulmaya, mutlak hakikate ermeye çoğu zaman yetmediğini unuturuz. Öyleyse daima düşünme melekemizi aktif tutmamız gerekir. Aksi takdirde düşüncenin kapılarını kapatıp sadece kendi akıl ve bilgimize göre bir hakikat tespit etmeye kalkarsak ona saplanır ve karanlıkta kalmaya mahkûm oluruz. Mevlana / Mesnevî’den Hikâyeler FİL NEYE BENZER? | Mesnevî’den Hikâyeler | Mevlana Celaleddin Rumi #hikaye #hikayedinle #hikayeler #hikayesaati #sevgihikayeleri #sevgiöyküleri #engüzelhikayeler #duygusalhikayeler #FİL NEYE BENZER? | Hikayeler #hikaye 2022 hikaye,hikayeler,sihirli hikayeler,hikayeler masallar,masal hikayeleri dinle,hikayeleri masal hikayeleri,prens ve prenses hikayeleri

#FİL NEYE BENZER? | Hikayeler #Hikayeler 2022 Haber Detay
Bu haber 20 Temmuz 2022 - 20:40 'de eklendi ve kez görüntülendi.

#FİL NEYE BENZER? | Hikayeler #hikayeler 2022

#hikayeler #korkuhikayeleri #başarıhikayeleri #hikaye #kısahikayeler #dinihikayeler #anlamlıhikayeler

2 Kişi Okudu – 1 Kişi Beğendi Sende beğen…

Eski zamanlardan birinde Hintliler bir şehre fil getirmişlerdi. Akşam olup da hava kararınca fili bir ahıra koydular. O güne kadar hiç fil görmeyen meraklı insanları çağırarak bir deneme yapmak istediler.
Bu çağrıya kulak verip gelenler, ortamın zifiri karanlık olması sebebiyle hiçbir şey göremiyorlardı. Böylece el yordamıyla file dokunarak onun nasıl bir şey olduğunu anlamaya çalıştılar. Herkes sıraya girmişti. Sırası gelen içeri girip fili tanımaya çalışıyordu.
Dışarıya çıktıklarında tek tek hepsine filin ne olduğu soruldu.
Filin hortumuna dokunanlar, “Fil, bir boruya benziyor.” dediler. Kulağına dokunanlar, filin büyük bir yelpazeye; ayağını tutanlar, uzun bir sütuna; sırtını elleyenler ise geniş bir tahta benzediğini söylediler.
Sonuç olarak herkes, filin neresine dokunduysa onu öyle sandılar ve ona göre tarif ettiler. Her birinin anlattığı farklı bir nesne olup gerçek fille yakından uzaktan hiç ilgisi yoktu. Eğer onlar bir lambanın ışığında file bakmış olsalardı hepsi de gerçek fili görür, aynı şeyleri anlatırlardı.
İşte bazen biz de yeterli bilgimizin olmadığı bir konuda, onu çok iyi biliyormuşuz gibi konuşup başkalarına bilgi vermeye çalışırız. Hâlbuki sadece kendi akıl ve bilgimizin tek başına doğruyu bulmaya, mutlak hakikate ermeye çoğu zaman yetmediğini unuturuz.
Öyleyse daima düşünme melekemizi aktif tutmamız gerekir. Aksi takdirde düşüncenin kapılarını kapatıp sadece kendi akıl ve bilgimize göre bir hakikat tespit etmeye kalkarsak ona saplanır ve karanlıkta kalmaya mahkûm oluruz.
Mevlana / Mesnevî’den Hikâyeler

FİL NEYE BENZER? | Mesnevî’den Hikâyeler | Mevlana Celaleddin Rumi

#hikaye #hikayedinle #hikayeler #hikayesaati #sevgihikayeleri #sevgiöyküleri #engüzelhikayeler #duygusalhikayeler

#FİL NEYE BENZER? | Hikayeler #hikaye 2022

hikaye,hikayeler,sihirli hikayeler,hikayeler masallar,masal hikayeleri dinle,hikayeleri masal hikayeleri,prens ve prenses hikayeleri

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER