Son Dakika Haberler

Resmin büyük halini görmek için tıklayın

17 Nisan 2023 - 23:03 'de eklendi ve kez görüntülendi.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Gençlere müjde geldi

Yaz mevsimi gelirken yeni evlenecek olanların düğün telaşı arttı. Devletten yeni evlenenlere çeyiz ve tazminat desteği veriliyor. Evlenirken devletten 36 bin TL çeyiz desteği almak isteyenlerin yapması gerekenler belli oldu…

Yeni evlenecek çiftlerin son dönemde en çok araştırdığı konuların başında çeyiz desteği yer alıyor. Dünya evine girmek isteyen pek çok çift, maddi sebeplerden dolayı evlenme işini erteliyor. Bu duruma çözüm üreten devletten evlilik hazırlığında olanları sevindiren müjdeli haber geldi. Devlet çeyiz desteği 2023 yılında devam ediyor.

Evlilik aşamasında devletten çeyiz parası alan kadınlar, maddi açıdan rahat bir nefes alıyor. Çeyiz parası ödemeleriyle ilgili araştırmalar hız kazandı. Çeyiz hesabı şartları nelerdir? Devlet çeyiz desteği 2023 yılında ne kadar? İşte devletten çeyiz yardımı alabilmek için gerekli şartlar ve detaylar…

DEVLET ÇEYİZ PARASINI KİMLER ALABİLİR?

Devletten çeyiz parası adı altında ödeme alabilmek için 3 yıl boyunca bankada çeyiz hesabı kullanmak gerekiyor. Çeyiz hesabı, 24 yaşından önce evlenen gençlere biriktirmiş oldukları paraya ek olarak bu miktar üzerinden hesaplanan hibe desteği sunuyor. 2023 yılındaki çeyiz desteği hesaplamasına göre yüzde 122.93 olarak belirlenen yeniden değerleme oranı uygulanacak. Bu oran çeyiz parasına yatırıldığında gençlerin devletten alacağı çeyiz desteği 16 bin 394 liradan 36 bin 548 liraya çıkmış olacak.

2023 yılında yeniden güncellenen devlet çeyiz desteği almak için evlenmeden önce 3 yıl boyunca çeyiz hesabı açıp birikim yapmak gerekiyor. Çeyiz hesabı şartlarına göre 24 yaşını doldurmamış ve daha önce evlilik yapmamış TC vatandaşları bu destekten yararlanabiliyor.

ÇEYİZ HESABI AÇMA ŞARTLARI NELER?

Evlilik tarihinden önce en a 3 yıl hesabına düzenli olarak ödeme yapanlar devlet çeyiz desteği alabilecek. Ayrıca 27 yaşını doldurmadan ilk evliliğini yapıp evlilik tarihinden itibaren 6 ay içinde belgeleriyle başvuranlara devlet katkılı çeyiz hesabı fırsatı sunulacak. Çeyiz hesabı, 18 yaşından büyükler için açılırken bu yaştan küçük kişiler adına velisi tarafından da açılabilir. Aylık ödeme yapacaklar 630 TL ile 6 bin 305 TL arasında para yatırarak çeyiz hesabında birikim yapabilir.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
Bildirimlere İzin Ver    Tamam Hayır Teşekkürler