Son Dakika Haberler

#KUŞUN ÖĞÜDÜ | Hikayeler #Hikayeler 2022 Haber Detay

#KUŞUN ÖĞÜDÜ | Hikayeler #hikayeler 2022 #hikayeler #korkuhikayeleri #başarıhikayeleri #hikaye #kısahikayeler #dinihikayeler #anlamlıhikayeler 4 Kişi Okudu – 3 Kişi Beğendi Sende beğen… Zavallı bir kuş, bir avcının kurduğu tuzağa yakalanmıştı. Kuş, tuzaktan kurtulmak için çareler aramaya başlamış ve sonunda bir yol bulmuştu. Kendisini yakalayan avcıya şöyle dedi: “Ey Efendi! Sen hayatında birçok defa koyun ve sığır yemiş ve pek çok kere de develer kurban etmişsindir. Sen onların etleriyle bile doymamışken benimle nasıl doyacaksın? Adam, kuşun konuştuğunu görünce çok şaşırmış ve öylece bakakalmıştı. Kuş ise konuşmaya devam ediyordu: “Beni serbest bırakırsan sana üç güzel öğüt vereceğim. Bu üç öğütten birincisini senin elinde iken, ikincisini şu çatının üzerinde, üçüncüsünü de şu ağacın üzerine konduğumda söyleyeceğim. İnan bana, sen bu üç öğüdü işitmekten çok mutlu olacaksın.” Avcı merakından kuşun teklifini kabul etti ve onu tuzaktan kurtararak avcuna aldı. Kuş, henüz adamın elindeyken ilk öğüdünü söyledi: ”Kim söylerse söylesin, olmayacak şeye asla inanma!” Öğüt, avcının hoşuna gidince devamını işitmek için kuşu serbest bıraktı. O da uçup evin çatısına kondu ve ikinci öğüdünü söyledi: “Geçmiş olan şeye üzülme. Elinden kaçan fırsatlar için boşuna hayıflanma! Çünkü giden geri gelmez.” Kuş ikinci öğüdünü verdikten sonra uçup ağacın dalına kondu ve üçüncü öğüdünü söylemeden önce; ”Karnımda 10 dirhem ağırlığında çok kıymetli bir inci var. O inci, seni de aileni de zengin ederdi. Ne yazık ki kısmetin değilmiş. Dünyada eşi olmayan o inciyi kaçırdın.” dedi. Avcı, kuşun bu söylediklerini duyunca feryat figan edip bağırmaya başladı. Kuş: ”Ben sana sakın elinden kaçan bir şeye üzülme, demedim mi? Mademki elinden inci gitti, ne diye dövünüp duruyorsun? Sana verdiğim öğütleri anlamadın mı? Ben sana olmayacak bir şeyi kim söylerse söylesin inanma, dememiş miydim? Bayım, benim bütün ağırlığım üç dirhem gelmezken, karrnımda nasıl 10 dirhemlik inci taşıyabilirim ki?” Bu sözler üzerine adam biraz kendine gelir gibi oldu. ”Peki, şimdi şu üçüncü öğüdünü söyle bakalım.” dedi. Kuş, ”Sana verdiğim iki öğüdü sanki tuttun da benden üçüncü öğüdü mü istiyorsun? Uykuya dalmış bir kişiye öğüt vermek, çorak yere tohum ekmekten farksızdır. Aptallık ve cahillik yırtığı yama tutmaz.” diyerek uçup gitti. KUŞUN ÖĞÜDÜ | Mesnevi’den Hikayeler | Mevlana Celaleddin Rumi #hikaye #hikayedinle #hikayeler #hikayesaati #sevgihikayeleri #sevgiöyküleri #engüzelhikayeler #duygusalhikayeler #KUŞUN ÖĞÜDÜ | Hikayeler #hikaye 2022 hikaye,hikayeler,sihirli hikayeler,hikayeler masallar,masal hikayeleri dinle,hikayeleri masal hikayeleri,prens ve prenses hikayeleri

#KUŞUN ÖĞÜDÜ | Hikayeler #Hikayeler 2022 Haber Detay
Bu haber 14 Temmuz 2022 - 17:39 'de eklendi ve kez görüntülendi.

#KUŞUN ÖĞÜDÜ | Hikayeler #hikayeler 2022

#hikayeler #korkuhikayeleri #başarıhikayeleri #hikaye #kısahikayeler #dinihikayeler #anlamlıhikayeler

4 Kişi Okudu – 3 Kişi Beğendi Sende beğen…

Zavallı bir kuş, bir avcının kurduğu tuzağa yakalanmıştı. Kuş, tuzaktan kurtulmak için çareler aramaya başlamış ve sonunda bir yol bulmuştu. Kendisini yakalayan avcıya şöyle dedi:
“Ey Efendi! Sen hayatında birçok defa koyun ve sığır yemiş ve pek çok kere de develer kurban etmişsindir. Sen onların etleriyle bile doymamışken benimle nasıl doyacaksın?
Adam, kuşun konuştuğunu görünce çok şaşırmış ve öylece bakakalmıştı. Kuş ise konuşmaya devam ediyordu:
“Beni serbest bırakırsan sana üç güzel öğüt vereceğim. Bu üç öğütten birincisini senin elinde iken, ikincisini şu çatının üzerinde, üçüncüsünü de şu ağacın üzerine konduğumda söyleyeceğim. İnan bana, sen bu üç öğüdü işitmekten çok mutlu olacaksın.”
Avcı merakından kuşun teklifini kabul etti ve onu tuzaktan kurtararak avcuna aldı. Kuş, henüz adamın elindeyken ilk öğüdünü söyledi:
”Kim söylerse söylesin, olmayacak şeye asla inanma!”
Öğüt, avcının hoşuna gidince devamını işitmek için kuşu serbest bıraktı. O da uçup evin çatısına kondu ve ikinci öğüdünü söyledi:
“Geçmiş olan şeye üzülme. Elinden kaçan fırsatlar için boşuna hayıflanma! Çünkü giden geri gelmez.”
Kuş ikinci öğüdünü verdikten sonra uçup ağacın dalına kondu ve üçüncü öğüdünü söylemeden önce; ”Karnımda 10 dirhem ağırlığında çok kıymetli bir inci var. O inci, seni de aileni de zengin ederdi. Ne yazık ki kısmetin değilmiş. Dünyada eşi olmayan o inciyi kaçırdın.” dedi.
Avcı, kuşun bu söylediklerini duyunca feryat figan edip bağırmaya başladı. Kuş:
”Ben sana sakın elinden kaçan bir şeye üzülme, demedim mi? Mademki elinden inci gitti, ne diye dövünüp duruyorsun? Sana verdiğim öğütleri anlamadın mı? Ben sana olmayacak bir şeyi kim söylerse söylesin inanma, dememiş miydim? Bayım, benim bütün ağırlığım üç dirhem gelmezken, karrnımda nasıl 10 dirhemlik inci taşıyabilirim ki?”
Bu sözler üzerine adam biraz kendine gelir gibi oldu. ”Peki, şimdi şu üçüncü öğüdünü söyle bakalım.” dedi.
Kuş, ”Sana verdiğim iki öğüdü sanki tuttun da benden üçüncü öğüdü mü istiyorsun? Uykuya dalmış bir kişiye öğüt vermek, çorak yere tohum ekmekten farksızdır. Aptallık ve cahillik yırtığı yama tutmaz.” diyerek uçup gitti.

KUŞUN ÖĞÜDÜ | Mesnevi’den Hikayeler | Mevlana Celaleddin Rumi

#hikaye #hikayedinle #hikayeler #hikayesaati #sevgihikayeleri #sevgiöyküleri #engüzelhikayeler #duygusalhikayeler

#KUŞUN ÖĞÜDÜ | Hikayeler #hikaye 2022

hikaye,hikayeler,sihirli hikayeler,hikayeler masallar,masal hikayeleri dinle,hikayeleri masal hikayeleri,prens ve prenses hikayeleri

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER