Son Dakika Haberler

Resmin büyük halini görmek için tıklayın

05 Haziran 2023 - 16:19 'de eklendi ve kez görüntülendi.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Süleyman Soylu ve Yeni kabine

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde kameraların karşısına geçti. İçişleri Bakanlığı görevine kimin getirileceği merak konusuydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanlığı görevine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın getirildiğini duyurdu.

Süleyman Soylu, yeni kabinenin açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Soylu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki “Türkiye Yüzyılı Kabinesi”ni tebrik ediyorum.

Bizlere, beraber çalışma onurunu takdir eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a; büyük bir demokrasi zaferine imza attığımız Cumhur İttifakı’na; birlikte çalıştığımız tüm mesai arkadaşlarımıza ve hizmetkarı olduğumuz Aziz Milletimize minnettarım.

Bu kutlu göreve getirilen İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya arkadaşımızı kutluyorum.

Rıza-i ilahisine talip olduğumuz Allah’a hamdolsun.”

YENİ SEÇİLEN YERLİKA SOYLU HAKKINDA HİÇBİR SÖZ SARFETMEDİ
TEŞEKKÜR ETMEMEMESİ MANİDAR KARŞILANDI

YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan Ali Yerlikaya İçişleri Bakanı olarak atanmasının ardından Twitter hesabından paylaşım yaptı. Yerlikaya şunları söyledi: “26 Ekim 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atandığım #İstanbul’umuza 4 yıl 8 ay hizmet etme şerefine nail oldum. Bu akşam Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yüksek tensipleriyle İçişleri Bakanı olarak atanmış bulunmaktayım. Sayın Cumhurbaşkanımıza tensip ve takdirleri için şükranlarımı arz ediyorum.”

ALİ YERLİKAYA KİMDİR?

İkinci turu 28 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ardından kurulan kabinede İçişleri Bakanı olan Yerlikaya, 11 Ekim 1968’de Konya’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Konya’da tamamlayan Yerlikaya, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi “Kamu Yönetimi” bölümünden mezun oldu.1990’da kaymakam adayı olan Yerlikaya, Kayseri’nin Felahiye Şanlıurfa’nın Hilvan ve Yozgat’ın Sarıkaya ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulundu.

İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğine 2003’te, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevine 2004’te atanan Yerlikaya, 2007-2018’de Şırnak, Ağrı, Tekirdağ ve Gaziantep Valisi olarak görev yaptı.İstanbul Valiliği’ne 26 Ekim 2018’de atanan Yerlikaya, evli ve 4 çocuk babası.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ