Son Dakika Haberler

Resmin büyük halini görmek için tıklayın

01 Ağustos 2022 - 13:48 'de eklendi ve kez görüntülendi.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

UĞUR ŞAHİN’DEN ENDİŞELENDİREN UYARI TAM BİTTİ DERKEN

Tüm dünyada koronavirüs önlemleri yavaş yavaş kaldırılırken Uğur Şahin’den koronavirüse ilişkin kritik bir uyarı geldi.Son dönemde yapılan bazı çalışmalar, Omicron türünden önceki enfeksiyonların, yeni varyantlara karşı güçlü antikor yanıtı sağlamadığını gösteriyordu.Kısıtlamalar gelecekmi maskeler takılacak mı hepsini anlattı.

Sağlık otoritelerine de seslenen Şahin, ‘Ek klinik denemelere gerek kalmadan aşı adaptasyonunu en yeni verilere göre yapma imkanına sahip olmak faydalı olacaktır” dedi.

Şahin, klinik araştırmaların bugüne kadar koronavirüs ve Omicron için yapılan çalışmalardan farklı olmayacağını çünkü sadece “spike proteinin birkaç amino asidini değiştireceklerini” sözlerine ekledi.

Uğur Şahin’in yaptığı koronavirüsün sonbaharda yeniden patlak verip maskelere geri dönüleceği açıklamasına Mehmet Ceyhan “Bu lafları hiç kaale almamak lazım. Çünkü Uğur Şahin epidemiyolog değil. Hayatında bir salgını kontrol etmekte çalışmamış.” dedi Ceyhan ayrıca zaten yeni bir dalganın içinde olunduğunu söyledi.

Kendi kendimize gaz vererek. Ne güzel rahatladık falan deyip sevinerek olmayan bir olayı kutluyoruz. Salgının sonu gelmiş gibi davranıyoruz. Fakat salgının sonu falan gelmedi. Söylediğim olasılıklar hala geçerli, daha ağır bir tip çıkabilir.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ