Son Dakika Haberler

#Hamilelik Döneminde Dikkat Edilmesi Gerekenler #HamilelikGebelik 2022 Haber Detay

#Hamilelik Döneminde Dikkat Edilmesi Gerekenler #hamilelikhalleri 2022 #hamilelikhalleri #hamileliktebeslenme #hamilelikgunlugu #hamilelikrehberi #haftahaftahamilelik #hamilelikdönemi #hamileliksorulari #hamilelikkilolari #hamilelikbelirtileri #hamilelikbilgileri 4 Kişi Okudu – 2 Kişi Beğendi Sende beğen… Nasıl olsa hamileyim iki canlıyım deyip iki kişilik yemek yemeye hiç gerek yok. Özellikle ilk 3 ay kilo kontrolüne dikkat edilmesi yüksek kiloda hamile kalınmış ise ilk 3 ay kilo alınmaması önemli..! ▫️Planlanan bir gebelik ise hamilelikten önce doktor kontrolünde folik asit almak, hamilelikten sonra da 12.haftaya kadar kullanmak nöral tüp defekti olmaması açısından çok önemlidir. Bu konuda özellikle doktorunuzun önerdiği folik asit kullanılmalıdır. – [ ] ▫️Gebeliğin 7. haftasına kadar yüksek A vitamini alınması risk oluşturduğuna dair yapılan bazı çalışmalarla belirlenmiştir. O nedenle özellikle 7. haftaya kadar yüksek A vitamini alımından kaçınmalısınız. – [ ] ▫️Eğer demir eksikliği durumunuz var ise doktorunuzun önerdiği takviyeleri kullanın ve beslenmenizde özellikle demir içeriği ve C vitamini bakımından zengin besinleri tüketmeye özen gösterin. – [ ] ▫️Demir açısından özellikle yumurta, kırmızı et, hindi eti tüketebilirsiniz. Bu besinleri limonlu, yeşil, mor salata ile tüketmek bu besinlerdeki demirin emilimini arttıracaktır. ▫️Hamilelikte yüksek miktarda kafein almak düşük riskini artırmakla beraber, eğer aneminiz var ise daha da kötüleşmesine neden olabilir. Hamilelikte günlük kafein alımında önerilen miktar 300 mg’ı geçmemelidir. (Yani iki kahve fincanı geçmemelidir.) ▫️Konserve besinlerden ve işlenmiş şarküteri ürünlerinden uzak durulmalıdır. ▫️Özellikle hamilelikte çok sık başa gelen mide yanması, reflü şikayetlerinin olmaması için çok geç saatte çok fazla besin tüketilmemesine, yemeklerden hemen sonra yatılmamasına özen gösterilmelidir. ▫️Hamilelik süresince düzenli probiyotik kullanmak yapılan çalışmalara göre bebekte oluşabilecek alerji riskini düşürmekte ve bağışıklığı korumaktadır. Doktor kontrolünde probiyotik alınmalıdır. ▫️Özellikle hamileliğin başlangıcında ve sonrasında yapılacak besinlerde hijyene daha fazla dikkat edilmelidir. #Hamilelik Döneminde Dikkat Edilmesi Gerekenler #hamileliktebeslenme 2022 hamilelik,hamile,hamileyim,hamilelik takibi,hamilelik takvimi,annelik,hamilelikte 1. hafta,hamilelikte beslenme,hamilelikte egzersiz,hamile gunlugu,hamilelikte cinsellik,hamilelik dönemi,hafta hafta hamilelik,hamilelik belirtileri,hamile gunlugum,hamilelik haftası,gebelik,haftalık gebelik,hamile belirtileri nelerdir,hamilelikte kilo alımı,hafta hafta gebelik,hamilelik günlüğüm,gebelik takibi,gebelik kilosu

#Hamilelik Döneminde Dikkat Edilmesi Gerekenler #HamilelikGebelik 2022 Haber Detay
Bu haber 20 Kasım 2022 - 23:39 'de eklendi ve kez görüntülendi.

#Hamilelik Döneminde Dikkat Edilmesi Gerekenler #hamilelikhalleri 2022

#hamilelikhalleri #hamileliktebeslenme #hamilelikgunlugu #hamilelikrehberi #haftahaftahamilelik #hamilelikdönemi #hamileliksorulari #hamilelikkilolari #hamilelikbelirtileri #hamilelikbilgileri

4 Kişi Okudu – 2 Kişi Beğendi Sende beğen…

Nasıl olsa hamileyim iki canlıyım deyip iki kişilik yemek yemeye hiç gerek yok. Özellikle ilk 3 ay kilo kontrolüne dikkat edilmesi yüksek kiloda hamile kalınmış ise ilk 3 ay kilo alınmaması önemli..!
▫️Planlanan bir gebelik ise hamilelikten önce doktor kontrolünde folik asit almak, hamilelikten sonra da 12.haftaya kadar kullanmak nöral tüp defekti olmaması açısından çok önemlidir. Bu konuda özellikle doktorunuzun önerdiği folik asit kullanılmalıdır.
– [ ] ▫️Gebeliğin 7. haftasına kadar yüksek A vitamini alınması risk oluşturduğuna dair yapılan bazı çalışmalarla belirlenmiştir. O nedenle özellikle 7. haftaya kadar yüksek A vitamini alımından kaçınmalısınız.
– [ ] ▫️Eğer demir eksikliği durumunuz var ise doktorunuzun önerdiği takviyeleri kullanın ve beslenmenizde özellikle demir içeriği ve C vitamini bakımından zengin besinleri tüketmeye özen gösterin.
– [ ] ▫️Demir açısından özellikle yumurta, kırmızı et, hindi eti tüketebilirsiniz. Bu besinleri limonlu, yeşil, mor salata ile tüketmek bu besinlerdeki demirin emilimini arttıracaktır.
▫️Hamilelikte yüksek miktarda kafein almak düşük riskini artırmakla beraber, eğer aneminiz var ise daha da kötüleşmesine neden olabilir.
Hamilelikte günlük kafein alımında önerilen miktar 300 mg’ı geçmemelidir. (Yani iki kahve fincanı geçmemelidir.)
▫️Konserve besinlerden ve işlenmiş şarküteri ürünlerinden uzak durulmalıdır.
▫️Özellikle hamilelikte çok sık başa gelen mide yanması, reflü şikayetlerinin olmaması için çok geç saatte çok fazla besin tüketilmemesine, yemeklerden hemen sonra yatılmamasına özen gösterilmelidir.
▫️Hamilelik süresince düzenli probiyotik kullanmak yapılan çalışmalara göre bebekte oluşabilecek alerji riskini düşürmekte ve bağışıklığı korumaktadır. Doktor kontrolünde probiyotik alınmalıdır.
▫️Özellikle hamileliğin başlangıcında ve sonrasında yapılacak besinlerde hijyene daha fazla dikkat edilmelidir.

#Sağlıklı Gebelikte Beslenme: Kalori İhtiyacı ve Önemli Mineraller #HamilelikGebelik 2022 Haber Detay#Sağlıklı Gebelikte Beslenme: Kalori İhtiyacı ve Önemli Mineraller #HamilelikGebelik 2022 Haber Detay

#Hamilelik Döneminde Dikkat Edilmesi Gerekenler #hamileliktebeslenme 2022

hamilelik,hamile,hamileyim,hamilelik takibi,hamilelik takvimi,annelik,hamilelikte 1. hafta,hamilelikte beslenme,hamilelikte egzersiz,hamile gunlugu,hamilelikte cinsellik,hamilelik dönemi,hafta hafta hamilelik,hamilelik belirtileri,hamile gunlugum,hamilelik haftası,gebelik,haftalık gebelik,hamile belirtileri nelerdir,hamilelikte kilo alımı,hafta hafta gebelik,hamilelik günlüğüm,gebelik takibi,gebelik kilosu

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER